ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ

Το σχολικό έτος 2013-2014 το Σχολείο μας στα πλαίσια του προγράμματος φιλαναγνωσίας συνεργάζεται με το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Χαλανδρίου Αττικής

H περιπέτεια των βιβλίων ξεκινάει!

Φέτος, για πρώτη φορά, το σχολείο μας παίρνει μέρος στο Μαραθώνιο Παιδικής Ανάγνωσης που «τρέχει» στο Δήμο Χαλανδρίου από το 2005. Ο Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης είναι ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας που εφαρμόζεται σε σχολεία σε συνεργασία με τοπικές βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία και εκδότες. Είναι, πάνω απΆ όλα ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που στόχο έχει να δημιουργήσει νέους αναγνώστες και κίνητρα ανάγνωσης. Η συμμετοχή των μαθητών είναι προαιρετική.
Στο πρόγραμμα φέτος συμμετέχει η Τρίτη (Γ΄) τάξη του σχολείου μας. Στόχος μας είναι, την επόμενη χρονιά, να πάρουν μέρος περισσότερες τάξεις. Με την υποστήριξη της κ. Αθανασοπούλου από τη βιβλιοθήκη του Δήμου Χαλανδρίου, καθώς και της κ. Κότση, οι οποίες επικοινώνησαν με τους εκδότες, στάλθηκαν δωρεάν στο σχολείο μας κάποια βιβλία που αναφέρονται στην Τρίτη τάξη, από τον κατάλογο των 15 προτεινόμενων βιβλίων για την τάξη αυτή. Τους ευχαριστούμε πολύ γιΆ αυτό.
Τα παιδιά που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα δανείζονται τα βιβλία και αφού τα διαβάσουν κάνουν μια μικρή παρουσίαση μέσα στην τάξη. Κάποια από τα βιβλία διαβάζονται μέσα στην τάξη στα πλαίσια του μαθήματος της φιλαναγνωσίας. Στόχος μας είναι τα παιδιά να διαβάσουν τα περισσότερα, αν όχι όλα, από τα προτεινόμενα βιβλία. Όσα από αυτά το επιθυμούν θα πάρουν μέρος στο βιβλιοδιαγωνισμό που θα γίνει το Μάιο.

©2006-2017 - 12/Θέσιο Δημοτικό Σχολείο Σίφνου. Κείμενα: Νίκος Προμπονάς - Βασίλης Σιμέλλης. Κατασκευή Ιστοσελίδας: Φραγκίσκος Λεμονής.