ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

Aπό τους μαθητές της Δ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Σίφνου σχ. έτους 2013-2014

Αγαπητοί Γιατροί χωρίς Σύνορα. Είμαι μαθητής της Τετάρτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Σίφνου. Θα ήθελα να σας συγχαρώ για το σπουδαίο έργο σας. Πιστεύω πως η δουλειά σας είναι εκπληκτική επειδή βοηθάτε όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη από βοήθεια γιατί είναι άρρωστα. Θα ήθελα να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις. Πόσα χρόνια δουλεύετε; Tι σας επηρέασε για να κάνετε αυτή τη δουλειά; Σε ποιες χώρες έχετε πάει; Έχετε ποτέ ρισκάρει τη ζωή σας για να σώσετε ανθρώπους; Εύχομαι να είστε καλά, όλα τα παιδιά του κόσμου να είναι καλά και περιμένω με αγωνία τις απαντήσεις σας.
Mε εκτίμηση Nικόλαος Αντωνόπουλος


Αγαπητέ Νίκο,

Καταρχάς θέλουμε να σε ευχαριστήσουμε θερμά για το υπέροχο γράμμα σου. Οι γιατροί χωρίς σύνορα ιδρύθηκαν το 1971 από μία ομάδα Γάλλων γιατρών και γρήγορα βρήκαν φίλους σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα ξεκινήσαμε το 1990 και από τότε έχουμε προσφέρει βοήθεια και υποστήριξη σε πάνω από 30 χώρες. Σήμερα συμμετέχουμε σε προγράμματα σε περίπου 29 χώρες όπως το Σουδάν και η Αιθιοπία. Φυσικά και υπάρχουν κίνδυνοι και οι άνθρωποι μας έχουν αισθανθεί τον κίνδυνο στις διάφορες αποστολές μας. Όμως κάνουμε οτιδήποτε είναι δυνατόν να μειώσουμε αυτούς τους κινδύνους και να προσφέρουμε βοήθεια σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για εμάς μέσω της σελίδας μας www.msf.gr και να δεις πώς μπορείς να βοηθήσεις εσύ και οι φίλοι σου. Ελπίζω να σε βοήθησα να γνωρίσεις λίγο την οργάνωση μας και φυσικά ελπίζουμε να σε γνωρίσουμε από κοντά.

Φιλικά,
Δημητρίου Ζαχαρίας
Action Team MSF

Συγχαρητήρια για το κουράγιο που δείχνετε και για τη βοήθεια που προσφέρετε στα παιδιά που σας χρειάζονται! Θα προσεύχομαι για εσάς κάθε μέρα για να πάνε όλα καλά. Εχετε κάνει μια θυσία η οποία μπορεί να σας οδηγήσει σε μεγάλο κίνδυνο. Σας αγαπάμε! Πρέπει να έχετε στεναχωρηθεί γιατί έχετε παρατήσει την οικογένεια σας και ασχολείστε αποκλειστικά με την αποστολή σας. Σας ευχόμαστε ότι καλύτερο για εσάς. Καλή τύχη.
Φλώρα Ατσόνιου


Αγαπητή Φλώρα,

Σε ευχαριστούμε τόσο πολύ για τα υπέροχα λόγια σου. Δεν βοηθούμε μόνο παιδιά αλλά οποιοδήποτε άνθρωπο νοιώθουμε ότι έχει ανάγκη από ιατρική βοήθεια στις χώρες που δραστηριοποιούμαστε. Οι προσευχές σου σημαίνουν τόσα πολλά για τους ανθρώπους μας που είναι μακρυά και αγωνίζονται να προσφέρουν βοήθεια. Δεν αισθανόμαστε ότι παρατάμε τις οικογένειες μας γιατί η επιθυμία μας να βοηθήσουμε αυτούς που έχουν ανάγκη είναι μεγάλη και η ανταμοιβή μας είναι το χαμόγελο των ανθρώπων που βοηθούμε. Εάν σε ενδιαφέρει να μάθεις περισσότερα για εμάς μπορείς να μπεις στη σελίδα μας στο internet www.msf.gr, εκεί μπορείς να δεις περισσότερες πληροφορίες για εμάς και το πώς μπορείς να βοηθήσεις και εσύ.

Σε ευχαριστούμε πολύ,
Δημητρίου Ζαχαρίας
Action Team MSF

Θα ήθελα να σας ρωτήσω πώς έχετε τόσο κουράγιο και φεύγετε από τις οικογένειες σας και πηγαίνετε σε μακρινές χώρες. Σας εύχομαι να τα καταφέρετε και να βοηθάτε πολλές οικογένειες. Σας στέλνω συγχαρητήρια για όλα αυτά που κάνετε.
Ζωή-Αναστασία Γεωργούλη


Αγαπητή Ζωή- Αναστασία,

Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τα όμορφα λόγια σου. Το κουράγιο για να αποχωριζόμαστε για λίγο τις οικογένειες μας το βρίσκουμε από τα μάτια και το χαμόγελο των ανθρώπων που βοηθούμε. Είναι μεγάλη ευτυχία να βοηθάς ανθρώπους που έχουν ανάγκη και όταν τα καταφέρνεις η χαρά τεράστια. Φαντάζομαι θα έχεις και άλλες ερωτήσεις για εμάς και το έργο μας. Μπορείς να μπεις στην σελίδα μας http://www.msf.gr/ και να μάθεις περισσότερα για εμάς και για το πώς μπορείς να μας βοηθήσεις.

Φιλικά,
Δημητρίου Ζαχαρίας
Action Team MSF

Συγχαρητήρια για το εθελοντικό έργο που αναλάβατε και μπράβο σας για το θάρρος που διαθέτετε. Ελπίζω να συνεχίσετε να προσπαθείτε γιατί αυτό το πράγμα δεν είναι καθόλου εύκολο. Στο σχολείο μου και συγκεκριμένα στο μάθημα των Θρησκευτικών ακούσαμε τα καλύτερα λόγια για εσάς. Καλή επιτυχία.
Θανάσης Γεωργούλης


Αγαπητέ Θανάση,

Σε ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές σου και τα καλά σου λόγια. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες για να προσφέρουν βοήθεια σε συνανθρώπους μας που το χρειάζονται με κριτήριο την ανάγκη, ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία ή φύλο. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα προσπαθούν πολύ ώστε να μπορούν να προσφέρουν άμεσα τη βοήθειά τους σε άτομα που έχουν πληγεί από πολέμους, επιδημίες, φυσικές καταστροφές. Ταυτόχρονα, προγραμματίζουν μακροχρόνια προγράμματα για να υποστηρίξουν ευάλωτους πληθυσμούς που αποκλείονται από την παροχή ιατρικής φροντίδας. Συνέχισε να δείχνεις ενδιαφέρον για το έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και ευαισθησία για συνανθρώπους μας που υποφέρουν.

Με εκτίμηση,
Κατερίνα
Εθελόντρια των ΓΧΣ

Συγχαρητήρια για το έργο που κάνετε αγνοώντας τους κινδύνους που υπάρχουν σε όλα τα μέρη της γης. Ελπίζω να συνεχίσετε να σκορπάτε υγεία, χαρά και γαλήνη σε κάθε γωνιά της γης. Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια για το έργο που επιτελείτε χαρίζοντας στον κάθε άνθρωπο υγεία. Σας εύχομαι να είστε πάντα καλά και να συνεχίσετε να βοηθάτε τον κόσμο. Εύχομαι ακόμα σε κάθε χώρα που πηγαίνετε να μαθαίνετε κάτι καινούριο. Ο Θεός να είναι πάντα στο πλευρό σας.
Γιάννης Γεωργούλης


Καλέ μου Γιάννη,

Σε χαιρετώ από μια πολύ ταλαιπωρημένη χώρα, το Νότιο Σουδάν, όπου βρίσκομαι σε αποστολή και που οι κάτοικοί του υποφέρουν και βασανίζονται από πολέμους που συμβαίνουν εδώ. Πολλοί άνθρωποι κυνηγημένοι από τους αντιπάλους τους, για να γλυτώσουν την ζωή τους παράτησαν τα σπίτια τους και ήρθαν και ζήτησαν καταφύγιο μέσα σε στρατόπεδα της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ. Η σταρατιωτική δύναμη του ΟΗΕ, τους παραχώρησε κάποια μικρά μέρη του στρατοπέδου για να μείνουν. Τώρα βρίσκονται αποκλισμένοι μέσα σε αυτά τα στρατόπεδα, φοβούνται να βγουν έξω, γιατί η ζωή τους κινδυνεύει και προσπαθούν να οργανώσουν την ζωή τους και να συνεχίσουν να ζούν. Οι αριθμοί των βίαια εκτοπισμένων αυτών ανθρώπων είναι 12.000 στον ένα καταυλισμό και 15-17.000 στον άλλο, μόνο στην Τζούμπα, ενώ υπάρχουν και πολλοί ακόμα ακόμα καταυλισμοί διάσπαρτοι στην χώρα. Η δύναμη του ΟΗΕ που είναι εδώ δεν μπορεί από μόνη της να αντιμετωπίσει τις ανάγκες των χιλιάδων αυτών ανθρώπων. Διάφορες οργανώσεις έχουν προστρέξει για να βοηθήσουν. Εμείς προσφέρουμε την ιατρική βοήθεια και παράλληλα φτιάχνουμε ένα νοσοκομείο 40 ατόμων, για τη μέριμνα των ασθενών. Η πολιτικοκοινωνική κατάσταση της χώρας είναι σε μεγάλη αστάθεια και οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να ξεσπάσει ένας γενικευμένος πόλεμος που το απευχόμαστε. Σποραδικά επισόδεια γίνονται καθημερινά. Μέχρι στιγμής καταφέρνουμε να παρέχουμε την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική κάλυψη, με την βοήθεια ανθρώπων σαν κι εσένα, που μας στηρίζετε στο έργο μας, το εκτιμάτε, μας εμψυχώνετε στις δυσκολίες μας και μας βοηθάτε. Σε παρακαλώ μέσα από τα βάθη της ψυχής μου, να μη ξεχνάς ποτέ τον δοκιμαζόμενο κόσμο εδώ αλλά και σε όλα τα άλλα μέρη που οι άνθρωποι δυστυχούν. Χιλιάδες παιδιά σαν κι εσένα, είναι αναγκασμένα να μην πηγαίνουν σχολείο, να ζουν μέσα σε απέραντη φτώχια, την πείνα, τον καθημερινό φόβο, την ανασφάλεια, τις αρρώστειες κι ακόμα στο τέλος να χάνουν και την ζωή τους. Σε ευχαριστούμε που μας βοηθάς και να είσαι σίγουρος ότι για να πετύχουμε αυτό που θέλεις κι εσύ κι εμείς - την ανακούφισή τους - αγωνιζόμαστε μέρα νύχτα, βάζοντας σε μεγάλη δοκιμασία και ρίσκο και τους ίδιους μας τους εαυτούς. Όμως για έναν τόσο ευγενή σκοπό αξίζει κατά την γνώμη μας κάθε θυσία. Σε θεωρούμε συνοδηπόρο μας και βοηθό μας και με ένα τρόπο, είσαι κι εσύ εδώ. Εύχομαι μια μέρα, όταν θα έχεις μεγαλώσει και εκπαιδευτεί κατάλληλα, να ειδωθούμε σε μια από τις αποστολές μας, που κι εσύ θα έχεις έρθει να προσφέρεις κάτι όπως κι εμείς. Σε συγχαίρω που έχεις τόσο ευγενική ψυχή.

Με όλη μου την αγάπη
Θανάσης Σπυράτος
Εθελοντής πεδίου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Αγαπητοί Γιατροί χωρίς Σύνορα. Συγχαρητήρια γιΆ αυτό που κάνετε και μπράβο σας που θυσιάζεστε για τόσους πολλούς ανθρώπους. Θα ήθελα να σας αγκαλιάσω από τη συγκίνησή μου. Θα προσεύχομαι πάντα για εσάς όπως κάθε βράδυ. Με πάρα πολλή αγάπη.
Νίκος-Αντώνιος Γεωργούλης


Αγαπητέ Νίκο,

Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα σε ευχαριστούνε για τα καλά σου λόγια. Χιλιάδες άνθρωποι σε όλα τα σημεία της γης έχουνε ανάγκη να γίνουν καλά και να μπορούν να ζήσουν με υγεία, όπως ο καθένας μας. Η βοήθειά σας και η στήριξη σας μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας.

Ευχαριστούμε
Χριστίνα Παπαχρήστου

Συγχαρητήρια για το κουράγιο που έχετε. Έχετε κάνει μεγάλες θυσίες. Προσεύχομαι κάθε βράδυ για εσάς. Σας εύχομαι να μην τα παρατήσετε ποτέ.
Με εκτίμηση Ζωή Θεοδωράτου


Αγαπητή Ζωή,

Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω από καρδιάς για τα καλά σου λόγια. Με την κίνησή σου αυτή μας δίνεις δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας. Όπως ίσως ήδη ξέρεις, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είναι ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση που παρέχει επείγουσα βοήθεια σε άτομα που έχουν πληγεί από ένοπλες συγκρούσεις, επιδημίες, αποκλεισμό από την παροχή ιατρικής φροντίδας και φυσικές καταστροφές σε όποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρίσκονται. Η αλήθεια είναι ότι οι εθελοντές μας αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες στις διάφορες γειτονιές του κόσμου όπου προσπαθούν να απαλύνουν τον πόνο και να χαρίσουν ένα χαμόγελο σε κάθε άνθρωπο που υποφέρει, όποιος κι αν είναι, ότι χρώμα κι αν έχει, όπου κι αν ζει, σε ότι κι αν πιστεύει. Όσο όμως υπάρχει ανθρώπινος πόνος, τόσο κι εμείς θα νιώθουμε την ανάγκη να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας. Ελπίζουμε κι εσύ να συνεχίσεις να κάνεις δικό σου τον πόνο του άλλου και να συνεχίσεις να μας στηρίζεις.

Φιλικά

Αγαπητοί Γιατροί χωρίς Σύνορα. Θα ήθελα να σας συγχαρώ για το μεγάλο έργο σας, που γνωρίζετε όλο τον κόσμο και βοηθάτε μικρούς και μεγάλους. Η εθελοντική εργασία που προσφέρετε έχει σώσει κάποιες ζωές που κινδυνεύουν να χαθούν. Παρόλο που οι συνθήκες είναι δύσκολες και κάποιες φορές επικίνδυνες εσείς δε σταματάτε το έργο σας.cΣας εύχομαι να συνεχίσετε με το ίδιο θάρρος και δύναμη που βοηθάει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Με εκτίμηση Βασίλης Καλαμάρης


Γεια σου Βασίλη,

Σ' αυτό το ταξίδι του εθελοντισμού οι ζωές δεν έχουν σύνορα. Κάθε αποστολή είναι και μια διαφορετική εμπειρία, όσο δύσκολη ή ευκολή κι αν είναι, και το γεγονός οτι υπαρχούν παιδιά σαν κι εσένα που μας υποστηρίζουν μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Σ' ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε στο μέλλον να σε βρούμε μαζί μας σε αυτό το ταξίδι!

Φιλικα,
Γιατροί χωρίς Σύνορα
Κυριακή Μαραγκάκη

Είμαι η Φλώρα Κάραβου. Σας εύχομαι να είστε καλά και μπράβο σας που επιλέξατε να κάνετε μια τόσο δύσκολη δουλειά. Κανένας δεν θα ήθελε να κάνει μια τοδο δύσκολη δουλειά σαν κι εσάς. Μακάρι να βοηθάτε πολλούς ανθρώπους από άλλες χώρες. Σας εύχομαι να είστε δυνατοί, ψύχραιμοι και χαρούμενοι και να γιατρεύετε τους ανθρώπους που κινδυνεύουν να πεθάνουν.
Φλώρα Κάραβου


Αγαπητή Φλώρα,

Ευχαριστούμε για το γράμμα σου και για τα καλά σου λόγια. Η αλήθεια είναι ότι το έργο μας είναι πολύ δύσκολο αφού καλούμαστε συχνά να δουλέψουμε σκληρά κάτω από δυσμενείς συνθήκες προκειμένου να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη. Όταν όμως καταφέρνουμε να σώζουμε ζωές, η ικανοποίησή μας και η ψυχική ανταμοιβή μας είναι πολύ μεγάλες. Αυτές και οι υποστηρικτές μας είναι εξάλλου που μας παρακινούν να συνεχίζουμε παρά τις όποιες αντιξοότητες. Ίσως να μην γνωρίζεις ότι οι Γιατροί Χωρίς σύνορα δεν δραστηριοποιούμαστε σε προγράμματα μόνο εκτός συνόρων αλλά και στην Ελλάδα παρέχοντας δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ψυχολογική υποστήριξη σε άτομα που δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας όπως είναι οι μετανάστες, οι άστεγοι και οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας. Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση μας μπορείς πάντα να βρεις στην ιστοσελίδα της οργάνωσης www.msf.gr

Φιλικά,
Σταυρούλα Αλεξάνδρου
Action Teamer των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Αγαπητοί. Σας γράφω για να σας εκφράσω το μεγάλο μου θαυμασμό για τον οργανισμό σας και το μεγάλο έργο που προσφέρετε σε όλους όσους τον χρειάζονται. Μέσα απ΄αυτόν τον οργανισμό που αποτελεί παράδειγμα αλληλοβοήθειας και αλληλοσυμπαράστασης μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι παραμερίζοντας το «εγώ» και τις διακρίσεις μεταξύ μας. Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω και εγώ ένα ενεργό μέλος στον οργανισμό σας.
Με εκτίμηση Ανδρέας Κορακής


Αγαπητέ Ανδρέα,

Σε ευχαριστούμε για το γράμμα σου και το όμορφα λόγια σου. Ως γιατροί χωρίς σύνορα προσφέρουμε ιατρική φροντίδα σε όποιον το έχει ανάγκη, όπως αναφέρεις, στα προγράμματα μας εντός και εκτός συνόρων. Και πάντα χωρίς να κάνουμε καμία διάκριση και με πλήρη διαφάνεια. Φροντίζουμε να δημοσιοποιούμε την αδικία και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ακόμη παλεύουμε για φθηνότερα και νέα φάρμακα. Και θα συνεχίσουμε όσο υπάρχουν άνθρωποι σαν κι εσένα που μας στηρίζουν. Όταν μεγαλώσεις και θέλεις ακόμη να γίνεις ενεργό μέλος μετά χαράς θα σε συναντούσαμε. Μέχρι τότε μπορείς να μιλήσεις σε κάποιον για την οργάνωση ή να πάρεις ένα κουτάκι παστίλιες για τον πόνο του άλλου.

Εκ μέρους των Γιατρών Χωρίς Σύνορα
Ορέστης Γαβαλάς
Εθελοντής

Θα ήθελα να σας πω ένα μεγάλο μπράβο που γίνατε Γιατροί χωρίς Σύνορα. Την οικογένεια είναι δύσκολο να την παρατήσεις, γιΆαυτό πρέπει να έχετε πολύ θάρρος. Σε κάποιο μέρος μπορεί να σας χτυπήσουν να σας φυλακίσουν ή και να σας σκοτώσουν. Εσείς έχετε μεγάλο θάρρος γιατί ένας άνθρωπος αναλογιζόμενος όλα αυτά θα φοβόταν. Θα προσεύχομαι για εσάς κάθε βράδυ.
Κόρο Σελίμ


Κόρο εκ μέρους των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, θέλαμε να σε ευχαριστήσουμε για τα ωραία σου λόγια. Η αλήθεια είναι πως το πιο δύσκολο από όλα σε μια τέτοια απόφαση είναι όταν αφήνεις πίσω σου την οικογένεια σου. Αλλά η οικογένεια σου πάντα σε αγαπάει και σε στηρίζει σε κάθε σου απόφαση. Οπότε έτσι γίνεται κάπως πιο εύκολο. Η κατάσταση που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε κάθε πόλη που πάμε για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, είναι διαφορετική, αλλά πότε δεν γίνεται επικίνδυνη γιατί προσπαθούμε να δείξουμε στους ανθρώπους ότι τους αγαπάμε  και ότι το μόνο που θέλουμε είναι να τους βοηθήσουμε, όπως και κάνουμε με όποιο τρόπο μπορούμε. ¶λλες φορές είναι πιο εύκολο και άλλες φορές λόγω συνθηκών μπορεί να γίνει αρκετά δύσκολο. Γενικά να θυμάσαι ότι στη ζωή πάντα πρέπει να έχουμε θάρρος για ο,τι και αν κάνουμε και πάντα να θυμόμαστε ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και πως είναι ωραίο να βοηθάμε με κάθε τρόπο, άλλους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Να είσαι καλά σε ο,τι και αν κάνεις.

Κόρο σ' ευχαριστούμε για το γράμμα σου, MSF
Μαρία Μαραγκάκη

 

Θέλω να σας πω ένα πολύ μεγάλο μπράβο για όλες τις προσπάθειες και όσα καταφέρνετε να προσφέρετε σε όλους τους φτωχούς ανθρώπους που δυστυχώς έχουν σοβαρά προβλήματα. Επίσης άλλο ένα μεγάλο μπράβο θα σας πω γιατί παρόλο που γνωρίζετε τον κίνδυνο της ζωής σας συνεχίζετε να προσφέρετε στους ανθρώπους με πολλή αγάπη. Τέλος μπράβο σας που προσφέρετε τη βοήθεια σας σε όλους τους ανθρώπους άσχετα από τη θρησκεία, το χρώμα και τα πολιτικά ενδιαφέροντα των ανθρώπων. Γενικά σας αξίζει για όλα αυτά που προσφέρετε ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!!!
Πηνελόπη Λεμονή


Πηνελόπη, σε ευχαριστούμε πολύ για όλα τα μπράβο που μας έδωσες, και θα ήθελα να πω και ΅γω ένα μεγάλο μπράβο σε εσένα που με αυτό σου το γράμμα μας ενθαρρύνεις να συνεχίσουμε την δράση μας για να μπορέσουμε να ευαισθητοποιήσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους, ώστε να βοηθήσουμε όσους έχουν πραγματική ανάγκη.

Φιλικά, Νίκος (Μαραγκάκης)

Σας στέλνω αυτό το γράμμα γιατί θέλω να σας πω ένα μπράβο που προσπαθείτε και κάνετε τους ανθρώπους καλά και προσπαθείτε τόσο πολύ. Αυτό που κάνετε είναι τόσο σπουδαίο και σίγουρα θα χαίρονται πολύ αυτοί οι άνθρωποι που τους βοηθάτε.
Με αγάπη Κατερίνα Λουκατάρη


Αγαπητή Κατερίνα,

Ευχαριστούμε θερμά για το γράμμα σου. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα βοηθούμε σε όλο τον κόσμο ανθρώπους που έχουν ανάγκη από ιατρική και ψυχοκοινωνική περίθαλψη ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, εθνικότητας, θρησκείας και οποιασδήποτε άλλης διάκρισης. Έχεις δίκιο που πιστεύεις ότι οι άνθρωποι τους οποίους βοηθάμε χαίρονται που είμαστε κοντά τους για να τους υποστηρίξουμε. Δεν είναι λίγες οι φορές που μας υποδέχονται με ένα πλατύ χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη τους επειδή ξέρουν ότι είμαστε εκεί γι αυτούς, για να τους περιθάλψουμε και να προσπαθήσουμε να ελαφρύνουμε όσο μπορούμε τον πόνο τους, και ότι ο κόσμος δεν τους έχει ξεχάσει, δεν τους έχει εγκαταλείψει. Το χαμόγελό τους λοιπόν είναι ο πιο άμεσος τρόπος να μας εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους, να μας πουν "ευχαριστώ". Φυσικά δε χαίρονται μόνο οι ασθενείς μας αλλά και εμείς που χάρη στην υποστήριξη των εθελοντών και των δωρητών μας αλλά και του κόσμου γενικότερα μπορούμε να συνεχίζουμε τα προγράμματα και τις αποστολές μας. Χαιρόμαστε επίσης όταν βλέπουμε ότι έχουμε και μικρούς φίλους σαν εσένα που γνωρίζουν για την οργάνωσή μας και αναγνωρίζουν την σπουδαιότητα του έργου μας. Είναι κάτι πολύ ελπιδοφόρο και με μεγάλη σημασία για εμάς. Μπορείς να γνωρίσεις ακόμη καλύτερα τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα εάν επισκεφθείς την ιστοσελίδα μας www.msf.gr

Φιλικά,
Σταυρούλα Αλεξάνδρου
Action Teamer των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Μπράβο που τα πάτε καλά με τόσες δουλειές που κάνετε. Είναι ευγενικό πράγμα να γιατρεύετε τόσα παιδιά, συγχαρητήρια. Κινδυνεύετε και μπορεί να χάσετε και τη ζωή σας, αλλά εσείς έχετε θάρρος.
Μουλλάι Φλορίντ


Αγαπητέ Μουλλάι Φλορίντ,

Ένα μεγάλο μπράβο σε εσένα, που μας οπλίζεις με θάρρος, ελπίδα και κουράγιο για να συνεχίσουμε το έργο μας. Είσαι και εσύ ένα κομμάτι μας. Ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξή σου!

Με αγάπη,
Ηρώ Μπουρνάζου

Το έργο των Γιατρών χωρίς Σύνορα είναι ένας καλός τρόπος για τη βοήθεια σε ανθρώπους που βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αλλά και στα θύματα που προκαλούνται από φυσικές καταστροφές όπως σεισμοί, πλημμύρες και τέλος σε όσους υποφέρουν εξαιτίας επαναστάσεων. Με αυτό που κάνουν τους τους ευγνωμονούν για τη βοήθεια που προσφέρουν σε όλους τους ανθρώπους άσχετα με το χρώμα, τη θρησκεία, τα πολιτικά τους ενδιαφέροντα.
Με αγάπη Αλέξανδρος Μπασάι


Αγαπητέ Αλέξανδρε,

Μέσα στις λίγες αυτές γραμμές του γράμματός σου κατάφερες να συνοψίσεις τον τρόπο δράσης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Μια ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση που βρίσκεται πάντα κοντά σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα βρίσκονται πάντοτε στο πλευρό των ανθρώπων που πλήττονται από επιδημίες, σοβαρές ασθένειες, φυσικές καταστροφές, πολέμους κλπ., χωρίς να ενδιαφέρονται για την καταγωγή, το φύλο, τη θρησκεία και τη φυλή τους. Αυτή τη στιγμή, εθελοντές της Οργάνωσης βρίσκονται σε διάφορα σημεία του κόσμου προσπαθώντας να καλύψουν βασικές ανάγκες των ανθρώπων που υποφέρουν. Έτσι, οι εθελοντές μας βρίσκονται σε πάνω από 60 χώρες της Αφρικής, της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής, ακόμη και της Ευρώπης. Για να μπορέσουν όμως οι εθελοντές των Γιατρών Χωρίς Σύνορα να προσφέρουν τη βοήθειά τους, είναι απαραίτητη η συμβολή όλων μας, υποστηρίζοντας το έργο και τις δράσεις της Οργάνωσης, με όποιον τρόπο μπορούμε. Χαιρόμαστε λοιπόν, που νέα παιδιά, σαν και εσένα, ενδιαφέρονται, μαθαίνουν και ρωτούν για το έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και θα είμαστε πάντα πρόθυμοι να δεχτούμε τις οποιεσδήποτε απορίες σου σχετικά με την Οργάνωση.

Υβόνη Χασιώτη

Συγχαρητήρια που βοηθάτε τις οικογένειες. Συγχαρητήρια που βοηθάτε όλους τους ανθρώπους. Συγχαρητήρια που αγαπάτε τα παιδιά. Συγχαρητήρια που αγαπάτε ο ένας τον άλλο. Συγχαρητήρια που βοηθάτε τΆ αδέλφια σας.
Λουίζα Μπέιντο


Είναι αξιέπαινο που αναγνωρίζονται από τόσο μικρές ηλικίες τέτοιες δραστηριότητες. Μας κάνει πολύ χαρούμενους και μας ωθεί να συνεχίσουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερες δράσεις. Ευχαριστούμε Λουίζα!

Σας στέλνω αυτό το γράμμα για να δείτε πόση συμπαράσταση δείχνω στο έργο σας. Πάτε σε κάθε μέρος της γης για να βοηθήσετε ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας. Ξέρω πως είναι δύσκολο το έργο σας γιΆ αυτό κι εγώ με την τάξη μου θα προσπαθήσουμε να σας στείλουμε πράγματα που θα σας βοηθήσουν στα ταξίδια σας.
Φλώρα Μπενάκη


Αγαπητή Φλώρα,

Ευχαριστούμε θερμά για το γράμμα και την συμπαράστασή σου. Είναι αλήθεια ότι οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα παρέχουμε ιατρική φροντίδα σε πληθυσμούς που δεν έχουν καμία άλλη πρόσβαση σε αυτήν αλλά το έργο μας δεν περιορίζεται σε αυτό. Παρέχουμε επίσης ψυχολογική υποστήριξη σε άτομα που την έχουν ανάγκη, εκστρατείες ενημέρωσης σχετικά με την πρόληψη και προαγωγή της υγείας, θεραπευτικά διατροφικά σκευάσματα σε υποσιτισμένα παιδιά και άλλα πολλά. Είναι πολύ ευγενική η σκέψη σου να μας βοηθήσετε μαζί με την τάξη σου. Όμως πρέπει να σε ενημερώσουμε ότι είναι πολιτική της οργάνωσης να μη δεχόμαστε δωρεές σε είδος, δηλαδή δεν συγκεντρώνουμε φάρμακα, τρόφιμα κλπ απευθείας από τους δωρητές μας. Αντιθέτως, δεχόμαστε μόνο χρηματικές δωρεές τις οποίες στη συνέχεια αξιοποιούμε ανάλογα με τις ανάγκες που κρίνουμε ότι υπάρχουν κάθε φορά. Επομένως, θα μπορούσατε να συγκεντρώσετε χρήματα και να μας τα στείλετε αλλά επίσης θα μπορούσατε να βοηθήσετε και με άλλους τρόπους εκτός της δωρεάς. Για παράδειγμα, εάν κάνατε ένα project με τη βοήθεια των δασκάλων σας ώστε να βρείτε πληροφορίες για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα τις οποίες μετά θα διαδίδατε και σε άλλους, μικρούς και μεγάλους, θα βοηθούσατε να μάθει περισσότερος κόσμος για την οργάνωση και να αυξηθεί έτσι το δίκτυο των υποστηρικτών μας. Στην ιστοσελίδα μας www.msf.gr μπορείτε να βρείτε περισσότερες ιδέες για τους τρόπους που μπορείτε να μας βοηθήσετε καθώς και πολλές πληροφορίες για τη δράση και τις αποστολές μας!

Φιλικά,
Σταυρούλα Αλεξάνδρου
Action Teamer των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Αγαπητοί Κύριοι και Κυρίες Γιατροί χωρίς Σύνορα. Είμαι μόλις 10 χρονών και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και περήφανη για εσάς. Τέτοιες εθελοντικές οργανώσεις σαν τη δική σας, προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες σε αρρώστους ανθρώπους που έχουν ανάγκη τη φροντίδα σας. Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και όλοι έχουν δικαίωμα σΆ αυτό κυρίως τα μικρά παιδιά που ζουν σε φτωχούς λαούς και δεν έχουν ούτε καθαρό νερό ούτε καλό φαγητό. Οι αρρώστιες είναι πολύ συχνές σ΄αυτούς τους λαούς και μόνο εσείς μπορείτε να τους βοηθάτε. Σας ευχαριστώ που υπάρχετε. Μακάρι και άλλοι γιατροί να σκέφτονται σαν εσάς.
Με αγάπη Χρυσοπηγή Μπενάκη


Αγαπητή Χρυσοπηγή,

ΣΆ ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια και σε συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία σου να τα μοιραστείς μαζί μας. Είναι πολύ σημαντικό για μας να έχουμε παιδιά σαν κι εσένα συμμάχους στην προσπάθειά μας να χτίσουμε έναν καλύτερο κόσμο, έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να ελπίζουν σε ένα μέλλον με αξιοπρέπεια. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, είναι ακόμα πιο σημαντικό να είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων που μας έχουν ανάγκη για την επιβίωσή τους. Κι όσο υπάρχουν άνθρωποι σας κι εσένα που μας στηρίζουν, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να σώζουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε να σε κάνουμε περήφανη.

Με εκτίμηση

Στέλνω αυτό το γράμμα για να ευχαριστήσω τους «Γιατρούς χωρίς Σύνορα» που βοηθάνε τα παιδιά των φτωχών χωρών και κάνουν τόσα πολλά ταξίδια για να φτάσουν σε αυτές τις χώρες. Εύχομαι να μην εγκαταλείψετε ποτέ αυτή τη δουλειά γιατί θα στεναχωρηθώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ.
Με εκτίμηση Ερίσα Μπερζέστα


Αγαπητή Ερίσα,

Εμείς σε ευχαριστούμε γιατί αναγνωρίζεις την σημασία που έχει η επιθυμία και η προσπάθεια να βοηθάμε συνανθρώπους μας, οι οποίοι βρίσκονται σε ανάγκη. Δυστυχώς σε πολλές χώρες του κόσμου πολλοί ανθρωποι δεν έχουν την δυνατότητα να απολαμβάνουν ιατρική φροντίδα και περίθαλψη όταν την χρειάζονται. Έχοντας την τύχη να ζούμε σε καλύτερες συνθήκες οφείλουμε, ως συνάνθρωποι, να τους βοηθούμε όσο και όποτε μπορούμε. Η υγεία είναι το σπουδαιότερο αγαθό για κάθε άνθρωπο και μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε τη ζωή είτε ζούμε σε ένα χωριό της Αφρικής είτε σε μια μεγαλούπολη της Ευρώπης, είτε είμαστε ηλικιωμένοι, είτε είμαστε παιδιά. Στα ταξίδια μας ως Γιατροί Χωρίς Σύνορα, είτε είναι σε μακρινά μέρη όπου οι άνθρωποι ζουν με διαφορετικές συνήθειες, είτε και σε κοντινά, όπου οι άνθρωποι ίσως μας μοιάζουν περισσοτερο, διαπιστώνουμε πάντα πως όλοι έχουν την ίδια ανάγκη να είναι υγιείς, όπως εσύ κι εμείς. Σε ευχαριστούμε λοιπόν γιατί νοιάζεσαι κι εσύ για παιδιά που δεν τα ξέρεις, αλλά καταλαβαίνεις πως θα μπορούσαν να είναι φίλοι σου, και έχεις την επιθυμία να ειναι υγιή και χαρούμενα, όπως το εύχεσαι και για τους φίλους και τους οικείους σου.

Να εισαι καλά!
Φιλικά
Γιατροί Χωρίς Σύνορα
Δανάη Βλάχου

Υπάρχουν κράτη στον κόσμο που δεν έχουν τα πιο βασικά πράγματα για να ζήσουν. Ενα από τα πιο σημαντικά είναι η υγεία. Σε χώρες της Αφρικής υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν κάνει ποτέ ούτε ένα εμβόλιο. Εκεί λοιπόν υπάρχουν Γιατροί χωρίς Σύνορα όπου χωρίς χρήματα εξετάζουν παιδιά, τα εμβολιάζουν και τα θεραπεύουν. Αυτό που κάνουν είναι πολύ σημαντικό και τους εύχομαι να έχουν δύναμη και να συνεχίζουν να το κάνουν. Όλη αυτή η προσπάθεια πραγματικά αξίζει και σίγουρα φέρνει πιο κοντά τους λαούς και τους πολιτισμούς.
Νίκος Πιτσινός


Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εδώ και πάνω από 40 χρόνια προσπαθούν να βρίσκονται στο πλευρό των ανθρώπων, μικρών και μεγάλων, που υποφέρουν από πείνα, πολέμους, σεισμούς, αρρώστιες, βία, όπου κι αν ζουν, μακριά ή δίπλα μας, ότι χρώμα κι αν έχουν, όπου κι αν πιστεύουν. Σε αυτή μας την προσπάθεια είναι σημαντικό να έχουμε την στήριξη ανθρώπων σαν κι εσένα που πιστεύουν πως όπου υπάρχει ανάγκη, δεν υπάρχουν σύνορα. Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια λοιπόν κι ελπίζουμε να συνεχίζεις να μας στηρίζεις.

Με εκτίμηση

Γιατροί χωρίς Σύνορα. Σας εύχομαι να συνεχίσετε αυτό το καλό που κάνετε. Επίσης να βοηθήσετε όλους τους ανθρώπους με όποιον τρόπο μπορείτε. Αυτή η δουλειά που κάνετε ξέρω ότι δεν είναι εύκολη. Ελπίζω να μην τα παρατήσετε ποτέ. Σας εύχομαι καλή τύχη και καλή επιτυχία στη δουλειά σας. Νοιώθω πολύ χαρούμενος που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι σαν εσάς στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Γιάννης Ποριώτης


Αγαπητέ Γιάννη,

Θα θέλαμε να σε ευχαριστήσουμε θερμά για τα πολύ όμορφα λόγια σου και την αγάπη που εκφράζεις στους γιατρούς. Είναι σημαντικό να μπορούμε να προσφέρουμε την βοήθειά μας σε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη ακόμη και αν βρίσκονται πολύ μακριά από εμάς. Και εμείς με τη σειρά μας σε θαυμάζουμε που γνωρίζεις το έργο μας και μας στηρίζεις. Μπορείς να μεταδώσεις τον ενθουσιασμό σου στους φίλους σου και την οικογένειά σου και με το δικό σου τρόπο να βοηθήσεις να γνωρίσουν ακόμη περισσότερα άτομα τους γιατρούς χωρίς σύνορα και να συνεχίσουν το έργο τους. Σου ευχόμαστε πάντα υγεία, αγάπη και μία ζωή γεμάτη χαρά και δημιουργικότητα.

Με εκτίμηση
Μόσχου Μαρία

Σας γράφω αυτό το γράμμα γιατί θα ήθελα να σας συγχαρώ για το έργο που προσφέρετε. Είμαι περήφανος για εσάς που μπορείτε παρά τις δύσκολες συνθήκες και κάνετε τόσο μακρινά ταξίδια για να βοηθάτε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Θα ήθελα να σας γνωρίσω και να προσφέρω μαζί σας ότι μπορώ.
Γιάννης Σταυριανός


Αγαπητέ Γιάννη,

Ευχαριστούμε θερμά για το γράμμα σου. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στις αποστολές μας συχνά κάνουμε μεγάλα και μακρινά ταξίδια για να φθάσουμε σε περιοχές όπου οι άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη εξαιτίας διάφορων λόγων όπως είναι ότι μπορεί να ζουν σε απομονωμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, ένας πόλεμος, μία φυσική καταστροφή ή η φτώχεια. Εμείς λοιπόν προσπαθούμε να παρέχουμε άμεση ανθρωπιστική βοήθεια όπου και όποτε ξεσπά μία επείγουσα κρίση ώστε να είμαστε το συντομότερο δυνατό κοντά σε όσους συνανθρώπους μας το έχουν ανάγκη. Είναι πολύ σημαντικό που θέλεις να μας γνωρίσεις και να συνεισφέρεις στην οργάνωση. Ξέρεις, κι εγώ όταν έμαθα πρώτη φορά για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και άρχισα να παρακολουθώ τη δράση τους ήμουν περίπου στην ηλικία σου, μαθήτρια δημοτικού. Όλα αυτά που έχω μάθει για την οργάνωση μέσα σε αυτά τα χρόνια κέρδισαν την εμπιστοσύνη και την εκτίμησή μου και έτσι από τότε που ήμουν μικρή μέχρι σήμερα που είμαι εθελόντρια υποστηρίζω το έργο της όπως μπορώ. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι μικροί φίλοι των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, όπως εσύ, να συνεισφέρετε στην οργάνωση. Πέρα από το να γίνετε δωρητές μπορείτε να ενημερώνεστε για τη δράση μας και να διαδίδετε όσα ξέρετε για εμάς στους φίλους και τους γνωστούς σας. Έτσι, θα μας προσφέρετε πολύτιμη βοήθεια καθώς είναι πολύ σημαντικό να μάθει περισσότερος κόσμος για εμάς και να μας υποστηρίξει. Μπορείς να ξεκινήσεις κάπως έτσι Γιάννη να συνεισφέρεις στην οργάνωση -όπως είχα ξεκινήσει κι εγώ- και όταν μεγαλώσεις, αν ακόμη το θέλεις, ίσως γίνεις κι εσύ Εθελοντής Χωρίς Σύνορα! Πολλές χρήσιμες πληροφορίες για τη δράση μας αλλά και για τους τρόπους που μπορεί κανείς να συνεισφέρει στην οργάνωση θα ανακαλύψεις στην ιστοσελίδα μας www.msf.gr

Φιλικά,
Σταυρούλα Αλεξάνδρου
Action Teamer των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Αγαπητοί Γιατροί χωρίς Σύνορα. Θέλω να σας εκφράσω τη συμπαράστασή μου να σας βοηθήσω στο σημαντικό σας έργο που κάνετε σε άλλες χώρες και στη δική μου βοηθώντας φτωχούς και άρρωστους συνανθρώπους μας. Θα προσπαθήσω με το σχολείο μου με τους συμμαθητές μου και τους δασκάλους μου όσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε για να σας βοηθήσουμε.
Με εκτίμηση Ασημίνα Συνοδινού


Αγαπητή Ασημίνα,

Ευχαριστούμε θερμά για το γράμμα σου και την υποστήριξή σου. Όταν βλέπουμε ότι μικροί φίλοι σαν εσένα όχι μόνο γνωρίζουν για τη δράση μας αλλά θέλουν επίσης να μας βοηθήσουν όπως μπορούν συγκινούμαστε και παίρνουμε δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας προσφέροντας βοήθεια όπου υπάρχει επείγουσα ανάγκη. Είναι πολύ ευγενική η σκέψη σου να θέλεις να μας υποστηρίξεις μαζί με τους συμμαθητές και τους δασκάλους σου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να συνεισφέρετε στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και μπορείτε να επιλέξετε εσείς ποιος σας ταιριάζει περισσότερο. Πέρα από το να συγκεντρώσετε χρήματα για την οργάνωση μπορείτε να κάνετε και κάποιο project όπου σκοπός θα είναι να βρείτε πληροφορίες για τη δράση μας και ύστερα να τις παρουσιάσετε στους συμμαθητές σας και τους γνωστούς σας. Αυτή θα είναι μία πολύτιμη βοήθεια για εμάς στην προσπάθειά μας να ενημερωθεί περισσότερος κόσμος για την οργάνωση και εν τέλει να την υποστηρίξει. Η ιστοσελίδα μας www.msf.gr θα σου φανεί χρήσιμη στην αναζήτηση περισσότερων πληροφοριών για τη δράση μας καθώς και των τρόπων συνεισφοράς στην οργάνωση.

Φιλικά,
Σταυρούλα Αλεξάνδρου
Action Teamer των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Aυτό το γράμμα το στέλνω στους Γιατρούς χωρίς Σύνορα, γιατί μπορούν να ταξιδεύουν σε διάφορες χώρες που έχουν αρρώστιες όπως την Αφρική, την Ινδία κλπ. Συγχαρητήρια για το εθελοντικό σας έργο. Ελπίζω να γνωρίζετε πως μπορεί να κινδυνεύετε ακόμα και να σας σκοτώσουν. Ελπίζω να τα καταφέρετε. Ελπίζω να ακούσω τα καλύτερα λόγια για εσάς.
Αλέξανδρος Χαϊντεράι


Αγαπητέ Αλέξανδρε,

Σε ευχαριστούμε πολύ για το γράμμα σου. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, όπως αναφέρεις κι εσύ, δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο, όπου υπάρχει ανάγκη και αγωνίζονται, συχνά βάζοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, για να απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο. Καμιά θυσία όμως δεν είναι αρκετή όταν υπάρχουν ανθρώπινες ζωές που δοκιμάζονται από ασθένειες, πολέμους, βία, φυσικές καταστροφές. Ελπίζουμε στο μέλλον να μην υπάρχει ανάγκη να ταξιδεύουμε και να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Όταν όμως μας καλεί ο ανθρώπινος πόνος, θα βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων που μας χρειάζονται. Και ελπίζουμε σε αυτή μας την προσπάθεια να έχουμε συμμάχους σαν κι εσένα.

Φιλικά

Αγαπητοί Γιατροί χωρίς Σύνορα. Είμαι 10 χρονών. Σας γράφω για να σας πω ότι είμαι πολύ χαρούμενη που υπάρχετε εσείς "Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα". Σώζετε ανθρώπους που υποφέρουν από τις αρρώστιες. Σε όλο τον κόσμο δεν υπάρχουν πιο γενναίοι και με τόση συμπόνοια μέσα τους. Θα πρέπει να είστε περήφανοι για το έργο σας και γι αυτό σας δίνω συγχαρητήρια.
Ειρήνη Χρύσου


Αγαπητή μας φίλη Ειρήνη,

Σε ευχαριστούμε πολύ για το γράμμα σου. Εκτιμούμε τα καλά σου λόγια και μας δίνουν ακόμη ένα κίνητρο για να συνεχίσουμε να βοηθάμε. Ξέρεις ότι μπορείς και εσύ να βοηθήσεις τη δράση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα; Όπου και αν βρίσκεσαι υπάρχει ένα φαρμακείο με ΅Παστίλιες για τον πόνο του άλλουΆ. Αγοράζοντας ένα κουτάκι με έξι καραμέλες με κόστος 1,60 ευρώ στηρίζεις τη δράση μας σε όλο τον κόσμο προσφέροντας ανακούφιση σε ανθρώπους που ενώ υποφέρουν από κάποια ασθένεια, δεν έχουν τη θεραπεία που χρειάζονται. Για να μάθεις περισσότερα σχετικά με τις παστίλιες μπορείς να επισκεφτείς με τους γονείς σου την ιστοσελίδα www.pastilies.gr. Επίσης μπορείς να μοιραστείς τη χαρά σου για τη δράση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα μιλώντας για εμάς και τις δράσεις μας στους φίλους σου, τους συμμαθητές σου και στην οικογένεια σου. Σε ευχαριστούμε και πάλι για την υποστήριξη σου και το ενδιαφέρον σου.

¶ννα Τζελέπη

©2006-2017 - 12/Θέσιο Δημοτικό Σχολείο Σίφνου. Κείμενα: Νίκος Προμπονάς - Βασίλης Σιμέλλης. Κατασκευή Ιστοσελίδας: Φραγκίσκος Λεμονής.