Μουσικο Σχολειο

Το Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου δημιουργήθηκε το 1996 με πρωτοβουλία της Φραγκίσκης Ψαχαροπούλου - Καρόρη και του Συνδέσμου «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» και επιχορηγείται από το Δήμο Σίφνου. Στο Μουσικό Εργαστήρι διδάσκονται πιάνο, κιθάρα, φλογέρα, φλάουτο, βιολί, μουσική προπαιδεία και θεωρητικά. Από το 2005 λειτουργεί τμήμα παιδικής χορωδίας. Επίσης γίνεται προετοιμασία των μαθητών του Λυκείου για την εισαγωγή τους στα τμήματα μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου.

Παράλληλα έχουν δημιουργηθεί διάφορες μαθητικές ορχήστρες, ανάλογα με το επίπεδο των μαθητών, με ξυλόφωνα, κιθάρες, φλογέρες και κρουστά. Το Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου διοργανώνει συχνά μαθητικές συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις με γνωστούς καλλιτέχνες για να καλλιεργήσει τη μουσική ευαισθησία των νέων της Σίφνου.


Το 2004 με τη χορηγία του ξενοδοχείου "Ελιές" κυκλοφόρησε ένα CD με τίτλο "Πολύχρωμες Νότες", στο οποίο η μαθητική ορχήστρα του Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου ερμηνεύει συνθέσεις κλασσικής, ελληνικής και σύγχρονης μουσικής με ενθουσιασμό και φρεσκάδα. Την άνοιξη του 2005 η μαθητική ορχήστρα και η παιδική χορωδία του Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου σε συνεργασία με το καλλιτεχνικό Εργαστήρι Σίφνου συμμετείχε στην πολύ επιτυχημένη εκδήλωση με τίτλο "Ζωγραφίσαμε τα τραγούδια μας και τραγουδάμε τις ζωγραφιές μας". Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας»

©2006-2017 - 12/Θέσιο Δημοτικό Σχολείο Σίφνου. Κείμενα: Νίκος Προμπονάς - Βασίλης Σιμέλλης. Κατασκευή Ιστοσελίδας: Φραγκίσκος Λεμονής.