Ευχαριστίες Δημοτικού Σχολείου Σίφνου

Ο Σύλλογος Διδασκόντων, οι μαθητές, οι μαθήτριες και εγώ προσωπικά, εκφράζουμε τις ολόθερμες ευχαριστίες μας στον κύριο Αντρέα Καλόγηρο, τον κύριο Παντελή Αγιουτάντη και τον κύριο Φρατζέσκο Σάρδη για τη διαμόρφωση του κεντρικού εσωτερικού κήπου σε έναν υπέροχο και καλαίσθητο βραχόκηπο! Τα παιδιά μας υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα τη θεαματική αυτή αλλαγή! Σας ευχαριστούμε και πάλι θερμά!
Για τον Σύλλογο Διδασκόντων
Η αναπληρώτρια
Γαβαθοπούλου Αικατερίνη

1682319434434

“Κοσμοναύτες Bubble Performance”

Την Τρίτη 4/4/2023, τα παιδιά του σχολείου μας παρακολούθησαν ένα θεαματικό Bubble Performance, από την καλλιτεχνική ομάδα La Petite Marguerite με τίτλο “Κοσμοναύτες”.

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη διοργάνωση της παράστασης!

Αποκριάτικη Γιορτή

Την τελευταία Παρασκευή της Αποκριάς τα παιδιά του σχολείου μας “καμηλώθηκαν” και για λίγες ώρες χόρεψαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους!
Και του χρόνου!

“Χριστουγεννιάτικη Γιορτή”

Οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων στις 16-12-2022, παρουσίασαν την Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας. Συμμαθητές, γονείς και συγγενείς τους καμάρωσαν και τους χειροκρότησαν. Σας παρουσιάζουμε μερικές φωτογραφίες από την παράσταση τους. Ευχόμαστε σε όλους καλές γιορτές με υγεία!

“Χριστουγεννιάτικο Bazar”

Στις 15-12-2022 τα παιδιά του σχολείου με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, δημιούργησαν με πολύ αγάπη κατασκευές, τις οποίες πούλησαν στο χριστουγεννιάτικο παζάρι. Τα έσοδα διατέθηκαν στον “Φιλοζωικό Σύλλογο Σίφνου” για τις ανάγκες των αδέσποτων ζώων.

“Χαμόγελο του Παιδιού”

Τα παιδιά του σχολείου, μαζί με τους γονείς τους, ανταποκρίθηκαν για άλλη μια φορά στην έκκληση για συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης προς το “Χαμόγελο του παιδιού”, αναδεικνύοντας την κοινωνική ευαισθησία και την έννοια της προσφοράς. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά!

318599585 916604576168163 7080989395062163219 n

Ευρωπαϊκή Ημέρα Διαχείρισης και Μείωσης Απορριμμάτων

Το σχολείο μας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ημέρας Διαχείρησης και Μείωσης Απορριμμάτων, επισκέφτηκε στις 24-11-2022 τη Μονή Φυρογείων, όπου παιδιά της Γ΄ και ΣΤ΄ τάξης με τη βοήθεια της ΔΗ.Κ.Ε.Σ. και του Συλλόγου Γυναικών Σίφνου, παρακολούθησαν και κατασκεύασαν χριστουγεννιάτικα στολίδια από άχρηστα υφάσματα.

«Η πυξίδα της Γ΄τάξης»

Το τμήμα Γ1 συμμετέχει τη σχολική χρονιά 2022-2023, σε ένα πρόγραμμα στο οποίο θα δημιουργείται κάθε μήνα μια συνεργατική εφημερίδα από μαθητές της Γ’ τάξης, που φοιτούν σε σχολεία από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Οι μαθητές είναι οι συγγραφείς αυτής της εφημερίδας με τίτλο «Η πυξίδα της Γ΄ τάξης». Αυτό είναι το πρώτο τεύχος της εφημερίδας για τον μήνα Οκτώβριο. 

image 1

Let’s do it Greece!!!

image

Τα παιδιά του δημοτικού σχολείου μας για μια ακόμη χρονιά, έγιναν εθελοντές καθαρίζοντας οικισμούς του νησιού! Με άψογη συνεργασία, πνεύμα ομαδικότητας και πολλή όρεξη απέδειξαν την υπευθυνότητά τους και την περιβαλλοντική τους συνείδηση. Με την ελπίδα να συνεχίσουμε να διαδίδουμε το μήνυμα του εθελοντισμού, δίνουμε ραντεβού για την επόμενη χρονιά!