Παρουσίαση2

Έναρξη σχολικής χρονιάς-Αγιασμός

Αγαπητά παιδιά, αγαπητοί γονείς,

Μια καινούρια σχολική χρονιά ξεκινάει τη Δευτέρα στις 11 Σεπτεμβρίου. Σας περιμένουμε στις 9:30 π.μ, στον αύλειο χώρο του σχολείου όπου θα τελεστεί ο Αγιασμός.

Στη συνέχεια, οι μαθητές θα παραλάβουν τα βιβλία τους, γι’ αυτό θα πρέπει να έρθουν με τις σχολικές τσάντες.

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα δε θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των λεωφορείων οπότε οι μαθητές θα προσέλθουν και θα αποχωρήσουν με ευθύνη γονέων.

Καλή σχολική χρονιά!

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων

Ευχαριστίες Δημοτικού Σχολείου Σίφνου

Ο Σύλλογος Διδασκόντων, οι μαθητές, οι μαθήτριες και εγώ προσωπικά, εκφράζουμε τις ολόθερμες ευχαριστίες μας στον κύριο Αντρέα Καλόγηρο, τον κύριο Παντελή Αγιουτάντη και τον κύριο Φρατζέσκο Σάρδη για τη διαμόρφωση του κεντρικού εσωτερικού κήπου σε έναν υπέροχο και καλαίσθητο βραχόκηπο! Τα παιδιά μας υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα τη θεαματική αυτή αλλαγή! Σας ευχαριστούμε και πάλι θερμά!
Για τον Σύλλογο Διδασκόντων
Η αναπληρώτρια
Γαβαθοπούλου Αικατερίνη

1682319434434

“Εγγραφές μαθητών/τριων στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2023-24”

Σας ενημερώνουμε σχετικά με τις “Εγγραφές μαθητών/τριων στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2023-24” σύμφωνα με την αντίστοιχη εγκύκλιο. Επισυνάπτεται το εν λόγω αρχείο.

«Η πυξίδα της Γ΄τάξης»

Το τμήμα Γ1 συμμετέχει τη σχολική χρονιά 2022-2023, σε ένα πρόγραμμα στο οποίο θα δημιουργείται κάθε μήνα μια συνεργατική εφημερίδα από μαθητές της Γ’ τάξης, που φοιτούν σε σχολεία από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Οι μαθητές είναι οι συγγραφείς αυτής της εφημερίδας με τίτλο «Η πυξίδα της Γ΄ τάξης». Αυτό είναι το πρώτο τεύχος της εφημερίδας για τον μήνα Οκτώβριο. 

AGIA2ΝΕΟ

Αγιασμός νέας σχολικής χρονιάς

Αγαπητοί γονείς και παιδιά,

Το καλοκαίρι πέρασε και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος σας περιμένουμε για να ξεκινήσουμε μαζί μια δημιουργική και χαρούμενη σχολική χρονιά.

Ο Αγιασμός για το νέο σχολικό έτος θα γίνει τη Δευτέρα 12/09/2022 στις 09:30 π.μ..στον αύλειο χώρο του σχολείου.

Στη συνέχεια θα δοθούν τα βιβλία, γι΄αυτό οι μαθητές θα πρέπει να έρθουν με τις σχολικές τσάντες.

Καλή σχολική χρονιά!

Η Διεύθυνση & ο Σύλλογος διδασκόντων


μτυμττ

Κανονισμός λειτουργίας του σχολείου μας

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΙΦΝΟΥ

Αγαπητοί γονείς,

Με την ευκαιρία της έναρξης αυτής της σχολικής χρονιάς, θα θέλαμε να σας κοινοποιήσουμε τον κανονισμό του σχολείου που έχει σκοπό την ομαλή λειτουργία του και τις καλές σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της σχολικής κοινότητας.

 Ειδικότερα σας παρακαλούμε:

 1. Να προσπαθείτε κι εσείς να εμπνεύσετε στα παιδιά σας αίσθημα ευθύνης απέναντι στο σχολείο και σεβασμού προς όλους τους εργαζόμενους σ’αυτό.
 2. Να επικοινωνείτε συχνά με τους/τις εκπαιδευτικούς καθ’όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, όχι μόνο προς το τέλος του τριμήνου ή κατά την επίδοση ελέγχων.
 3. Να φροντίζετε για την έγκαιρη προσέλευση των παιδιών στο σχολείο.
 4. Να αποφεύγετε να ζητάτε συχνά άδειες απουσίας των παιδιών σας από τα μαθήματα ή από εκδηλώσεις που αποτελούν θεσμούς του σχολείου.
 5. Φροντίζετε ώστε τα παιδιά σας να έχουν πάντα μαζί τους σπιτικό, υγιεινό κολατσιό, καθώς και  νερό .
 6. Να συμβουλεύετε και εσείς τα παιδιά σας να αποφεύγουν τα ακόλουθα:
 7. Τη χρήση κάθε είδους βίας (σωματικής ή ψυχολογικής) προς τους συμμαθητές τους.
 8. Τη ρύπανση των κοινόχρηστων χώρων με σκουπίδια και τις φθορές της σχολικής περιουσίας.
 9. Τη χρήση κινητού τηλεφώνου καθώς απαγορεύεται.
 10. Μετά από εμφάνιση οποιουδήποτε συμπτώματος (πυρετός, έντονος βήχας, καταρροή, αδυναμία κ.λ.π), να κρατάτε στο σπίτι τα παιδιά σας όσο συμβουλέψει ο παιδίατρος. Σε καμία περίπτωση δεν φέρνετε τα παιδιά άρρωστα ή αν δεν είναι εντελώς ελεύθερα συμπτωμάτων.

Η ασφάλεια των παιδιών στο σχολείο είναι το πρώτο μέλημά μας και γι’ αυτό το σχολείο παίρνει ορισμένα μέτρα, για την υλοποίηση των οποίων πρέπει να μας βοηθήσετε. Προκειμένου, λοιπόν, να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου καθώς και η ασφάλεια των μαθητών και μαθητριών μας θέτουμε υπόψη σας τα εξής:

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ- ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ- ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

Το σχολείο λειτουργεί σε συνεχόμενα δίωρα με τρία ενδιάμεσα διαλείμματα: (9.40-10:00, 11.30-11:45, 12.25-12.35).

Οι μαθητές πρέπει να βρίσκονται στο προαύλιο του σχολείου το αργότερο στις 8.15 π.μ. και να παρευρίσκονται στον χώρο που προαυλίζονται μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι για να μπουν στις τάξεις τους και να ξεκινήσουν το μάθημά τους.

Μετά τις 8:15 οι πόρτες εισόδου κλείνουν και η είσοδος θα επιτρέπεται μετά από συνεννόηση με τη Διεύθυνση του σχολείου. Μόνο έτσι θα διασφαλιστεί η καλύτερη εποπτεία των σχολικών χώρων και θα αποτραπεί η προσέγγιση ή η είσοδος ξένων προς τη σχολική κοινότητα.

Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής καθυστερήσει δικαιολογημένα, έρχεται στο σχολείο συνοδευόμενος από τον κηδεμόνα του κατά τη διάρκεια του πρώτου διαλείμματος και όχι στη διάρκεια του πρώτου διδακτικού δίωρου διακόπτοντας το μάθημα.

Η άφιξη των μαθητών το πρωί γίνεται από τις 8:00 ως τις 8:15. Οι συνοδοί γονείς ή κηδεμόνες παρακαλούνται θερμά να μην εισέρχονται στο χώρο του σχολείου, αλλά να συνοδεύουν τα παιδιά τους μέχρι την είσοδο. Κατά την προσέλευση και κατά την αποχώρηση θα τα παραλαμβάνουν και πάλι από την είσοδο για λόγου ασφάλειας. (Εντός του διδακτηρίου κανένα άτομο πλην των εκπαιδευτικών δεν μπορεί να παραμείνει{…Φ3/533/Γ1/561/16-6-1999}.)

   Ως εκ τούτου:

 1. Δε θα επιτρέπεται σε κανέναν, χωρίς την άδεια της Διεύθυνσης να εισέρχεται στο χώρο του σχολείου.
 2. Θα επιτρέπεται η είσοδος σε γονείς ή κηδεμόνες μαθητών που έχουν προγραμματισμένη συνάντηση με τον/την εκπαιδευτικό της τάξης ή τη Διεύθυνση του σχολείου ή οποτεδήποτε προκύψει θέμα αναγκαίας παρουσίας του γονέα στο σχολικό χώρο.

Σύμφωνα με τη σχολική νομοθεσία μετά το τέλος του διδακτικού ωραρίου υπεύθυνοι για την ασφαλή παραλαβή έξω από το χώρο του σχολείου είναι οι γονείς ή κηδεμόνες.

Οι μαθητές δεν φεύγουν σε καμία περίπτωση πριν από τη λήξη των μαθημάτων χωρίς άδεια. Αν παρουσιαστεί ανάγκη αναχώρησης κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου (ασθένεια) γίνεται πάντα με τη συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα και φυσικά αφού ενημερωθεί για αυτό ο/η εκπαιδευτικός της τάξης ή η Διεύθυνση του σχολείου.

Οι μαθητές που συνοδεύονται καθημερινά κατά την αναχώρηση τους δε φεύγουν ποτέ από το σχολείο ασυνόδευτοι αν ο κηδεμόνας του κάποια μέρα καθυστερήσει. Σ’ αυτήν την περίπτωση ο υπεύθυνος κηδεμόνας οφείλει να ειδοποιεί έγκαιρα το σχολείο ώστε τα παιδιά να μην παραμένουν στο χώρο του προαύλιου χωρίς επιτήρηση.

Αν και κατανοούμε την αγωνία και το ενδιαφέρον ιδιαίτερα των γονέων της Α’ τάξης πρέπει ωστόσο να παρατηρήσουμε πως πρέπει να βοηθήσουν  πρώτιστα εκείνοι στον απογαλακτισμό των παιδιών τους και στην πλήρη αυτονόμησή τους από αυτή την τρυφερή ηλικία ώστε να οδηγηθούν ομαλά στην ένταξή τους στη σχολική ζωή.

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ

 1. Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος οι μαθητές βγαίνουν στο προαύλιο και δεν επιτρέπεται η παραμονή τους στις αίθουσες ή στους διαδρόμους.
 2. Τα παιχνίδια με μπάλα στο χώρο του προαύλιου απαγορεύονται
 3. Το διάλειμμα είναι χρόνος παιχνιδιού και ανάπτυξης κοινωνικών σχέσεων αλλά και χρόνος ικανοποίησης σωματικών αναγκών.
 4. Για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν απευθύνονται στους / στις εφημερεύοντες εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στο προαύλιο.
 5. Μετακινούνται στην τάξη τους προς τις αίθουσες ειδικοτήτων ήσυχα υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων εκπαιδευτικών, χωρίς φωνές ώστε να μην ενοχλούνται οι μαθητές που κάνουν μάθημα στις άλλες αίθουσες.


ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ-ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες:

 • Φέρονται με σεβασμό και ευγένεια προς το εκπαιδευτικό προσωπικό, τους συμμαθητές τους και όλα τα πρόσωπα που βοηθούν στο έργο του σχολείου.
 • Σέβονται τον σχολικό χώρο και φροντίζουν να παραμένει καθαρός.
 • Συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία και σέβονται το δικαίωμα των συμμαθητώντους για μάθηση. Παρακολουθούν με προσοχή και συμμετέχουν σε κάθε δραστηριότητα του μαθήματος, ζητάνε το λόγο για να μιλήσουν και δεν ενοχλούν τους συμμαθητές τους.
 • Για οποιοδήποτε πρόβλημα απευθύνονται πρώτα στον υπεύθυνο δάσκαλο της τάξης τους και εφόσον αυτός κρίνει σκόπιμο, στη Διεύθυνση.
 • Δεν επιτρέπεται καμιάς μορφής βία. Προσπαθούμε να λύσουμε τις διαφορές μας με ειρηνικό τρόπο. Δε φωνάζουμε, δε χτυπάμε, δεν εκβιάζουμε κ δε χρησιμοποιούμε άσχημες λέξεις. Αν δεν μπορώ να λύσω τη διαφωνία μου, ζητώ βοήθεια από τους δασκάλους που εφημερεύουν.
 • Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται και στα διαλείμματα για την πρόληψη ατυχημάτων. Οι μαθητές παίζουν και κινούνται στους χώρους που τους έχουν υποδειχθεί και ακολουθούν τις οδηγίες των εφημερευόντων εκπαιδευτικών.
 • Δεν επιτρέπεται να φέρνουν στο σχολείο πολύτιμα ή επικίνδυνα αντικείμενα και μεγάλα χρηματικά ποσά.
 • Απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών παιχνιδιών στο χώρο του σχολείου.
 • Η προστασία του σχολικού κτιρίου και της περιουσίας του είναι υπόθεση όλων μας. Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής εσκεμμένα προκαλέσει φθορά κάποιου στοιχείου, τότε ο γονιός του παιδιού είναι υποχρεωμένος  για την αντικατάστασή του.
 • Η οικονομία στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο νερό, στο σαπούνι, στο χαρτί είναι επιβεβλημένη. Έτσι, εξοικονομούμε χρήματα και προστατεύουμε το περιβάλλον.
 • Η καθαριότητα των σχολικών χώρων είναι ευθύνη όλων μας. Δε γράφουμε και δεν πατάμε με τα πόδια μας ποτέ σε καρέκλες, θρανία και τοίχους. Σε πολλά σημεία της αυλής υπάρχουν κάδοι για απορρίμματα. Οι τουαλέτες πρέπει να διατηρούνται καθαρές ιδιαίτερα για λόγους υγείας.

Οι γονείς-κηδεμόνες:

 • Οφείλουν να γνωστοποιούν στον/στην δάσκαλο/δασκάλα της τάξης και στη Διεύθυνση κάθε ιδιαιτερότητα που αφορά τη σωματική και ψυχική υγεία του παιδιού τους.
 • Κανένας ενήλικας δεν έχει δικαίωμα να επιπλήττει ή να τιμωρεί ή να νουθετεί άλλο παιδί εκτός της οικογένειάς του στο χώρο του σχολείου. Για οποιοδήποτε θέμα προκύψει ενημερώστε το/τη δάσκαλο/α της τάξης ή τη Διεύθυνση οι οποίοι και θα διευθετήσουν το θέμα. Το τηλέφωνο του σχολείου είναι 2284031297.

Αγαπητοί γονείς

Σκοπός του σχολείου είναι η κοινωνικοποίηση των παιδιών και η εκμάθηση τρόπων συμπεριφοράς που θα τα εντάξουν ομαλά στην κοινωνία. Το σχολείο αποτελεί μια μικρογραφία της κοινωνίας και μέσα σ’ αυτό τα παιδιά θα πρέπει να ζουν με κανόνες που για την εφαρμογή τους πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μας. Ζητούμε την κατανόηση και προσβλέπουμε στη συνεργασία σας ώστε το σχολείο να λειτουργήσει αρμονικά και χωρίς προβλήματα.

image 4

Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή

image 4

Σας υπενθυμίζουμε ότι τα παιδιά που θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2022-
2023 στην Α’ και στη Δ΄ τάξη του σχολείου μας θα πρέπει να προσκομίσουν
συμπληρωμένο από γιατρό το ΑΔΥΜ (Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή) που τους
έχει δοθεί έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2022 για να μπορούν να συμμετέχουν στο
μάθημα της Φυσικής Αγωγής (Γυμναστική).
Επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να εκτυπώσετε το ΑΔΥΜ σε
περίπτωση απώλειάς του:
https://drive.google.com/file/d/1Hty1xGYZOiA9sbEMWuKKlhaEjOVe3XEa/view

Καλή Σχολική χρονιά!

Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους εύχομαστε ολόψυχα σε όλα τα μέλη τής εκπαιδευτικής κοινότητας καλή σχολική χρονιά με υγεία, αγάπη, πρόοδο, συνεργασία, δημιουργία, χαρά!
Θερμές ευχές στους μαθητές και τις μαθήτριες για καλή πρόοδο. Με επιμονή υπομονή και προσπάθεια να κατακτήσουν γνώσεις να ανακαλύψουν και να τελειωποιήσουν δεξιότητες και να καλλιεργήσουν ήθος. “Βάζουμε στόχο τα αστέρια για να πάμε στο φεγγάρι”.
Εύχομαστε θερμά στους γονείς καλή δύναμη και υγεία στην οικογένειά τους.
Εύχομαστε στους εκπαιδευτικούς προσήλωση, αισιοδοξία, έμπνευση και αντοχές στο δύσκολο παιδαγωγικό έργο τους.

Καλή σχολική χρονιά!